Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@05:18:15 GMT

روایت مجید مظفری از جنس همکاری با بیضایی در سگ کشی

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۳۱۸۶

مجید مظفری-بازیگر-شامگاه جمعه بیست و ششم شهریور ماه مهمان برنامه «پرانتز باز» رادیو نمایش به تهیه کنندگی و سردبیری مارال دوستی بود و صحبت‌هایی را در رابطه با همکاری با بهرام بیضایی بیان کرد. این ویژه برنامه با نام در سینما ستایش و پیوند با فیلم سینما سینماست و با اجرای نیما رییسی و مجید واشقانی بر روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ در ابتدای گفت‌وگو مجید واشقانی-مجری برنامه‌ی «پرانتز باز»- از او خواست تا از تجربه‌اش با استاد بهرام بیضایی بگوید.

مظفری پاسخ داد: من اگر بخواهم راجع به خود بهرام بیضایی صحبت کنم ساعت‌ها وقت می‌خواهد و اگر بخواهم راجع به کارهای او صحبت کنم روزها و هفته‌ها وقت می‌گیرد. من یک چیز کوتاه راجع به او می‌گویم. او پس از اولین پژوهشی که داشت، بهرام بیضایی نشد. درواقع بیضایی از طفولیت بیضایی بود و شد ، به دلیل اینکه در یک خانواده‌ی ادیب به دنیا آمد. پدرش نویسنده و شاعر بود و از مادرش خیلی درس آموخت. پدربزرگش هم شاعر و نویسنده و پدر پدربزرگش هم همینطور بود. او در یک خانواده‌ی فرهیخته و ادیب به دنیا آمد و از طفولیت با هنر و ادبیات نمایشی آشنا شد. اگر اشتباه نکنم نوشته‌هایی که دارد را از دبیرستان شروع کرده و همینطور ادامه داد. به سینما و هنرهای نمایشی و ادبیات هم خیلی علاقمند بود. تا آنجایی که من یادم است و از زبان خودش شنیدم، هر فرصتی که پیدا می‌کرد به سینما می‌رفت و فیلم می‌دید. تقریبا می‌شود گفت که بیشتر وقتش را در پژوهش در ادبیات می‌گذارند و آنقدر در این مسائل کنکاش می‌کرد که ادبیات نمایشی چین، ادبیات ژاپن و خیلی از جاهای دیگر را تحقیق کرد و نوشت. همچنین عرفان شرق را خیلی خوب می‌دانست. در هر صورت پژوهش او در زمان خودش در سطح بسیار بالایی بود. تا آنجایی که یادم است چون دانشجوی ادبیات دانشگاه تهران بود می‌خواست تا برای پایان نامه در مورد نمایش در ایران بنویسد و دانشکده قبول نکرده بود که پایان نامه را بنویسد. به دلیل اینکه معتقد بودند در ایران نمایشی نداریم که حالا یک پایان نامه راجع به آن نوشته شود. وقتی که دانشکده قبول نکرد، او دانشکده را ترک کرد و از آنجا بیرون آمد و کتاب "نمایش در ایران" را نوشت و این کتاب هنوز تدریس می‌شود و به نظر من یکی از واجبات است که هر کسی که در ایران کار هنری می‌کند این کتاب را باید بخواند و حتما باید این کتاب را در کتابخانه‌ی خودش داشته باشد که بتواند هر موقع فرصت کرد آن را بخواند. از نظر شخصیتی بسیار حساس، احساساتی و بسیار انسان دوست بود و به نظر من در ایران یکی از اساتیدی است که ایران دوست است؛ عاشق ایران است و عاشق تاریخ و ادبیات ایران است. الان هم که یک دهه است که به امریکا رفته اما خودش در گفتگویی گفت: من وقتی که در کتابخانه‌ام می‌نشینم که بنویسم، حس نمی‌کنم که خارج از ایران هستم؛ حس می‌کنم که در خود ایران هستم. او ایرانی‌ترین کارگردان سینمای ایران است و هیچ وقت برای فستیوال‌های خارج از ایران فیلم نساخته‌است. هیچ موقع فیلمی نساخت که برای جشنواره‌ای ساخته شود. هیچوقت این ذهنیات را نداشت که فیلمی را برای جایی، کسی و ارگانی بنویسد و کار کند. او فقط راجع به ایران تحقیق کرد و نوشت و سر تا سر کارش یک سوال بزرگ بود. بهرام بیضایی می‌خواست تا از ایران، از تاریخ، از ادبیات و از اساطیر؛ این سوال را بکند و یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش بود. او وابسته به هیچ گروه و سازمانی نبود، فقط فرهنگی بود و عشقش فرهنگ بود و غیر از آن لاغیر.

واشقانی در ادامه خاطرنشان شد: من این جمله را به کرات شنیده‌ام که خیلی از بازیگران هم نسل شما این جمله را می‌گفتند که بازیگر مورد علاقه‌ی استاد بیضایی مجید مظفری بوده‌است. مطمئنا شما دلیل این مساله را می‌دانید.
مظفری گفت: یک روزی یک هنرپیشه‌ای که اسم نمی‌برم پلانش را مدام تکرار می‌کرد و بیضایی آنقدر صبور بود و با او صحبت می‌کرد که خلاصه به جایی ‌رساندند که این پلان را بگیرند. بیضایی همیشه می‌گفت و الان هم می‌گوید که ما وقت نداریم و وقت‌مان را نمی‌توانیم هدر بدهیم؛ باید از این وقت استفاده کنیم و بنشینیم و کار کنیم. بیضایی با کسانی که به او نزدیک بودند، کسانی که حرف و فکرش را می‌فهمیدند کار می‌کرد. وقتی که سناریو را به من می‌داد-خودش لطف می‌کرد و سناریو را به من می‌داد و خودش به من زنگ می‌زد- صحبت می‌کردیم و به من یک کلام می‌گفت. یعنی برای مثال سر فیلم «مسافران» گفت: من یک استاد دانشگاه دارم که در یک اتفاق خانوادگی است. این استاد دانشگاه را نه در دانشگاه و نه در کتابخانه نشان می‌دهم. درواقع هیچ‌جا نشان نمی‌دهم که شغلش چیست و در ارتباط با شغلش پلانی ندارم ولی وقتی که حرف می‌زنی، فکر می‌کنی، راه می‌روی و در مورد هر چیزی که در این سناریو هست من باید یک استاد دانشگاه را ببینم.

این خیلی سخت و مشکل است و من آنقدر به سناریو، آن شخصیت و تفکر بیضایی نزدیک می‌شدم که به همین دلیل ما با همدیگر هیچ مشکلی نداشتیم و همیشه هم خود بیضایی به من کمک می‌کرد. برداشت‌مان اگر خیلی طولانی می‌شد؛ دو یا سه برداشت بود. بیضایی یکی از شاخص‌ترین و ایرانی‌ترین کارگردان‌هایی است که من می‌شناسم. من دو سالی بود که سینما را کنار گذاشته بودم و یک مغازه‌ای را در گلشهر کرج باز کرده بودم و لوازم یدکی می‌فروختم. این ماجرا برای قبل از «مسافران» است. یک روز جمعه که نشسته بودم و حساب و کتاب می‌کردم که ببینم چه چیزی کم دارم تا برای شنبه سفارش بدهم، دیدم که دو نفر پشت شیشه ایستاده‌اند و دارند به شیشه می‌زنند، چون ضد نور بود من یک مقدار شک کردم که بهرام بیضایی است. جلو رفتم و دیدم که بیضایی و صلاحمند هستند. داخل مغازه آمدند و برای ناهار به منزل ما رفتیم. همسر من آن زمان زنده بود و زنگ زدم که ما داریم می‌آییم و مهمان داریم. ناهار خوردیم و اگر اشتباه نکنم تا دوازده، یک با هم صحبت کردیم. چون من کار بازیگری را واقعا کنار گذاشته بودم. در نهایت با اشاره‌هایی که همسرم به بیضایی داشت که او را راضی کنید تا دوباره کار کند و به سینما بازگردد، سناریوی «مسافران» را به من دادند و رفتند. وقتی که من یک هفته‌ی تمام سناریو را خواندم، خدمت او رفتم و قرارداد بستیم و شروع به کار کردیم. اگر اشتباه نکنم یک ماه و نیم، دو ماه بعد جلوی دوربین رفتم. تمام این مدت فکر من این بود که چرا بیضایی من را برای این کار انتخاب کرده‌است. این همه هنرپیشه بودند، داشتند کار می‌کردند و حضور داشتند. ما از نمایشنامه‌ی "آسید کاظم" همدیگر را می‌شناختیم و او کارهایی که من می‌کردم را می‌دید. من در "غریبه و مه" هم برای او بازی کردم و این ارتباط ما هیچوقت قطع نمی‌شد و با همدیگر در ارتباط بودیم. یادم است که نمایش "کوریولانوس" برشت را بازی می‌کردم و به من خبر دادند که بیضایی آمده و ما آن شب که اجرا کردیم او لطف کرد و به پشت صحنه آمد. بیضایی گفت: من آمده‌ام تا ببینم که تو نمایشنامه‌ی فرنگی را چطور بازی می‌کنی؟ در نمایشنامه‌های ایرانی بد نیستی حالا آمده‌ام تا ببینم که در نمایشنامه‌ی فرنگی چطور بازی می‌کنی! به هر صورت این ارتباط حسی و کاری وجود داشت و سر «سگ کشی» هم همین اتفاق افتاد. برای فیلم «سگ کشی» به من گفت: که این سناریو را بخوان و کوچک‌ترین اشتباهی نکن؛ اگر کوچک‌ترین اشتباهی کنی نقشت لو می‌رود. خود سناریو و خود بیضایی به من کمک کردند که آن نقش اینطور درآمد. درست است که بهرام بیضایی یک دهه است که از این مملکت بیرون رفته اما از ایران جدا نشده، از فرهنگ و ادبیات و تاریخ ایران جدان نشده، و هنرمندی است که در این مملکت ریشه دارد. ریشه‌های او امثال من و کسانی هستند که کتاب‌هایش را می‌خوانند، کسانی که راجع به او تحقیق می‌کنند و نمایشنامه‌هایش را کار می‌کنند؛ ما ریشه‌های آن آدمی هستیم که واقعا ایرانی خالص است و قلبش برای ایران می‌تپد.

این بازیگر در ادامه افزود: من یک طنز کوچکی هم از او بگویم و آن اینکه بهرام بیضایی وقتی که فکر می‌کرد، سوت می‌زد و راه می‌رفت. وقتی که عصبانی بود، سوت می‌زد و راه می‌رفت. وقتی که خوشحال بود، سوت می‌زد و راه می‌رفت. وقتی که در مورد یک چیزی فکر می‌کرد، سوت می‌زد و راه می‌رفت. ولی چون من او را می‌شناختم و به او نزدیک بودم از نوع سوتی که انتخاب می‌کرد می‌فهمیدم که او یا عصبانی است یا دارد فکر می‌کند و یا خوشحال است!

«پرانتز باز» که در گروه برنامه‌های مستند و ترکیبی نمایشی رادیو نمایش تولید می‌شود، به صورت زنده و هفتگی ساعت 21:00 تا 23:00 پخش می‌شود. همچنین این برنامه قصد دارد تا با اجرای گردشی در مکان‌های مختلف فرهنگی، آن را به مردم معرفی نماید.

بهمن فرمان آرا، داریوش مهرجویی، علی نصیریان، مهران مدیری، رضا کیانیان، ابوالحسن داوودی، همایون اسعدیان، فرزاد موتمن، سید جمال ساداتیان، مصطفی کیایی، امین حیایی، علیرضا خمسه، محمود پاک‌نیت، فرشته صدر عرفایی، اکرم محمدی، میلاد کی‌مرام، علی سرتیپی، جواد نوروزبیگی، محمدحسین فرح‌بخش، محمدمهدی عسگرپور، محمود دینی، مهدی یزدانی خرم، محمود حسینی‌زاد، سجاد نوروزی، شهرام گیل آبادی، منوچهر شاهسواری، حمیدرضا نوربخش، سید ضیا هاشمی، آریا عظیمی نژاد، اکرم محمدی، مهرداد اسکویی، امیرشهاب رضویان و … تاکنون مهمانان این برنامه بوده‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت سازمان همکاری شانگهای محمدباقر ذوالقدر مجید منتظری بهرام بیضایی سینما اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت سازمان همکاری شانگهای محمدباقر ذوالقدر بهرام بیضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۳۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر

شهرداری ایلام پس از پشت سر گذاشتن یک دوره کوتاه بی‌ثباتی در مدیریت شهر از سال گذشته و با انتخاب شهردار جدید اقداماتی را در حوزه‌های مختلف با هدف بهبود شرایط شهر و افزایش رفاه شهروندان آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، شهرداری یک سازمان محلی است که بر طبق اصل عدم تمرکز اداری و به منظور اداره امور محلی از جمله عمران و آبادی، بهداشت شهر و رفاه شهروندان تأسیس شده است. وظایف شهرداری‌ها شامل اقدامات عمرانی، وظایف خدماتی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و مدیریت منابع است.

استان ایلام در غرب کشور واقع شده است و در مجموع ۲۸ شهرداری در سطح این استان فعال هستند، اما بیشترین جمعیت استان یعنی یک سوم آن در شهر ایلام متمرکز شده‌اند. افزایش جمعیت شهر ایلام طی سال‌های اخیر اداره این شهر را برای مدیریت شهری دشوارتر و مسئولیت شهرداری و شورای شهر را سنگین‌تر کرده است.

تمرکز جمعیت در مرکز، نزدیکی به عتبات عالیات و ورود سالانه میلیون‌ها زائر و عاشق حضرت سیدالشهدا (ع) به استان برای عزیمت از طریق مرز مهران وظایف دستگاه‌های اجرایی در استان از جمله شهرداری‌ها را دو چندان کرده است.

در پایان سال ۱۴۰۱ با استعفای شهردار وقت، افشین مظفری به عنوان سرپرست شهرداری معرفی و سال ۱۴۰۲ با رأی اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان شهردار ایلام انتخاب شد. طی این مدت اقداماتی با هدف بهبود وضعیت فضاهای شهری ایلام در دستور کار قرار گرفت تا بعضی کم‌کاری‌ها جبران شود. آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با «افشین مظفری شهردار ایلام» در خصوص عملکرد شهرداری ایلام در این مدت است.

ایمنا: کدام پروژه‌های عمرانی را در سال جاری در دستور کار دارید؟

مظفری: در سال جاری بیش از ۴۰ پروژه عمرانی را در دست اجرا داریم که در حوزه‌های سیل‌بند، زیرگذر و روگذر، پل عابر پیاده، سنگفرش، جدول‌کشی و آسفالت و سایر پروژه‌های محلی بوده و در بودجه امسال تعریف شده است، در حال حاضر بارگذاری و فراخوان این پروژه‌ها انجام شده است و امید می‌رود بخش عظیمی از این طرح‌ها تا پایان سال محقق شود و به بهره‌برداری برسد.

ایمنا: ایجاد میدان مرکزی میوه و تره‌بار یکی از مطالبات شهروندان است، در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: یکی از پروژه‌های اصلی که از دغدغه‌های اصلی شهروندان و مدیران استانی است، پروژه واگذاری میدان مرکزی میوه و تره‌بار ایلام است، در حال حاضر فراخوان این پروژه بارگذاری شده است و تا پایان ماه سرمایه‌گذار آن مشخص می‌شود، منتها باید ابتدا در هر پروژه‌ای سود و منفعتش در نظر گرفته شود تا بتواند بخش عظیمی از سرمایه‌اش را در آنجا هزینه کند.

چه برای این پروژه و چه پروژه‌های دیگر که در حوزه سرمایه‌گذاری در حال واگذاری است، فراخوان داده‌ایم و چنانچه متقاضی باشند حتماً با سرمایه‌گذاران همکاری می‌کنیم. تاکنون و با وجود پیگیری‌های فراوان پروژه‌های میدان میوه و تره‌بار، پارکینگ طبقاتی و فرهنگسرای ارغوان سرمایه‌گذار نداشته است، البته پروژه میدان مرکزی تره‌بار به صورت سرقفلی واگذار می‌شود و انتظار داریم تا پایان سال با پیگیری‌هایی که همکارانمان انجام می‌دهند به بهره‌برداری برسد.

ایمنا: ایلام پایتخت خادمین سید الشهدا است، چه اقداماتی برای رفاه حال زوار اربعین انجام شده است؟

مظفری: یکی از افتخاراتی که در سال ۱۴۰۲ داشتیم، تحقق اعتبارات اربعین برای اولین سال در شهرداری ایلام بود، با پیگیری‌هایی که در ابتدای سال انجام دادیم و معاون عمرانی شهرداری و استاندار نیز پیگیر موضوع شدند، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد، البته سایر شهرها از جمله خوزستان و کرمانشاه نیز شامل این اعتبار می‌شدند که در نهایت از این مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیارد تحقق یافت و از این میزان اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان به شهرداری ایلام اختصاص یافت.

بخش عظیمی از این اعتبارات در مسیر اربعین تا مرز مهران هزینه شد؛ ایجاد پایش تصویری، نصب دوربین‌های تراکم و نظارتی و خرید کانکس استراحت زوار در مسیر اربعین، آب سردکن و یخ ساز از جمله اقداماتی بود که برای رفاه زوار در مسیر اربعین تا مرز مهران انجام شد.

بیش از ۲۲۰ چشمه سرویس بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان در ورودی ارغوان تا پارک بلوط نصب شد. سه راه جندالله و روستای گلان و روستای هفت چشمه خارج از حوزه شهرداری ایلام بود، با این وجود این سرویس‌ها در این محل‌ها و در پارک‌هایی که در مسیر زوار اربعین بود، نصب شد.

با پیگیری‌هایی که استاندار انجام داد چنانچه اعتباراتی برای اربعین امسال تخصیص پیدا کند می‌توانیم توسعه پایش تصویری و روکش آسفالت و خط‌کشی معابر را نیز در دستور کار قرار دهیم.

ایمنا: با توجه به حجم زباله‌های تولید شده در این ایام برنامه‌ای برای تفکیک زباله‌ها دارید؟

مظفری: یکی از دغدغه‌های اساسی بحث تفکیک زباله است، تفکیک زباله از مبدا سال‌های قبل انجام اما پیمانکار این طرح ورشکست شد. پایان سال ۱۴۰۱ پیمانکار برای ساخت کارخانه و سایت بازیافت در مسیر صالح آباد تعیین و اعتبار محدودی در نظر گرفته شد، اما به دلیل اعتراض ساکنان روستاهای اطراف که در مسیر بود این مهم به نتیجه نرسید.

با تاکید استاندار موضوع دوباره در دستور کار قرار گرفته است و با رایزنی با فرمانداری مهران و از طریق شورای تأمین استان، زمینی از طریق منابع طبیعی در اختیار شهرداری قرار گرفت، با وجود اینکه زمان برد تا تملک را انجام دادیم و احتمالاً شش ماه تا یک سال زمان می‌برد تا سرمایه‌گذار برای این پروژه تعیین شود و بتوانیم از منابع داخلی شهرداری و از طریق تسهیلات وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها کارخانه بازیافت را رو به راه کنیم.

اگر این کارخانه به بهره‌برداری برسد بخش عظیمی از زباله‌ها به کمپوست و کود عالی تبدیل می‌شود. برخی شهروندان کم لطف هستند و رعایت نمی‌کنند، اربعین ۱۴۰۲ بیش از ۵۰۰ سطل زباله علاوه بر سطل‌های زباله قبلی در سطح شهر قرار دادیم اما شهروندان رعایت نکردند، تخریب انجام دادند یا از نصب سطل زباله در سر کوچه‌ها جلوگیری کردند، در بسیاری از نقاط جمع‌آوری زباله مکانیزه نبود و کارگران مجبور بودند به صورت سنتی و با دست جمع‌آوری زباله را انجام دهند.

ایمنا: شهرداری چه مطالباتی از از دستگاه‌های اجرایی دارد؟

مظفری: با پیگیری‌هایی که همکاران انجام دادند بودجه سال گذشته شهرداری نسبت به سال ۱۴۰۱ سه برابر شد یعنی شهرداری به معنای واقعی پویا بود، همکاران شبانه‌روز تلاش کردند و موفق شدیم بخش عظیمی از مطالبات دستگاه‌های اجرایی را از طریق ماده ۱۰۰ تجدید نظر، ارجاع به کمیسیون ماده ۷۷ و از طریق بخش خصوصی وصول کنیم. امسال نیز اولویت بر وصول این مطالبات است و با تاکید استاندار، بازرسی استان و دیوان محاسبات دستگاه‌ها موظف شده‌اند بدهی خود را به شهرداری پرداخت کنند.

باید توجه داشت که اگر پروژه‌ای در شهرداری انجام می‌شود ناشی از وصول مطالبات است، اعتبارات شهرداری که از طریق حوزه برنامه‌ریزی تحقق پیدا می‌کند اندک است و عملکرد شهرداری در حوزه‌های مختلف از جمله نصب المان، زیباسازی و توسعه شهری نیاز به اعتبارات خاص دارد.

ایمنا: میزان همکاری ادارات و دستگاه‌های اجرایی با شهرداری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مظفری: میزان همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با شهرداری مطلوب است، با حمایت استاندار ایلام دستگاه‌ها با شهرداری همراهی داشتند و متقابلاً شهرداری نیز با این ادارات و دستگاه‌ها همراه بوده و تعامل داشته است. ما فشار مضاعفی در حوزه مالی به ادارات تحمیل نکرده‌ایم و تلاش کردیم مطالبات را به صورت اقساط اخذ کنیم.

ایمنا: بعضی محلات حاشیه شهر جدول‌کشی و آسفالت ندارد؛ اقداماتی در این خصوص در دست اجرا دارید؟

مظفری: یک سوم جمعیت ایلام در مرکز استان متمرکز شده‌اند و پنج محله نیز در حاشیه شهر به صورت غیر رسمی ایجاد و به حوزه شهر الحاق شده است که هیچ گونه پرداختی به شهرداری ندارند، با این وجود ما کار جدول‌کشی و آسفالت و اقدامات عمرانی را در این مناطق در دست اجرا داریم و در شش ماه نخست امسال این پنج محله که از پیچ آشوری تا محله میلاد و بانبرز و سبزی‌آباد هستند، آسفالت خواهند شد. در محله شهید دستگیر نیز سال قبل نسبت به جدول‌کشی اقدام شده و امسال نیز در اولویت آسفالت قرار گرفته است.

درخصوص نهضت آسفالت علاوه بر اینکه یک اکیپ برای روکش آسفالت داریم، دو اکیپ نیز از طریق شورای شهر اضافه شده و مجوز آن نیز اخذ شده است. تلاش داریم تا با سه اکیپ در تابستان امسال بخش عظیمی از آسفالت کوچه‌ها و خیابان‌هایی که نیاز به ترمیم و بازسازی و روکش آسفالت دارد را انجام دهیم.

ایمنا: وضعیت پرداخت بدهی شهرداری به شرکت‌ها و کارکنان چگونه است؟

مظفری: در پایان سال ۱۴۰۱ میزان سنگینی از بدهی‌ها جمع شده بود، اما با همراهی همکاران یک سوم بودجه سال ۱۴۰۱ یعنی نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان در ۱۵ روز آخر سال تحقق یافت و تمام حق و حقوق شرکت‌ها و همکاران پرداخت شد. سال گذشته نیز با تدابیری که اتخاذ شد، نسبت به تسویه حساب تمام مطالبات شهرداری از جمله مطالبات کارکنان، پیمانکاران و شرکت‌های طرف قرارداد و بخشی از دستگاه‌ها از جمله تأمین اجتماعی اقدام شد.

ایمنا: برای نوسازی ناوگان شهری و ماشین‌آلات حوزه خدمات شهری چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: در حوزه خدمات شهری ماشین‌ها فرسوده است، در حوزه عمرانی نیز ماشین‌های سنگین فرسوده هستند. این ماشین‌آلات متعلق به دهه ۸۰ است و تلاش کردیم تا برای نوسازی ماشین‌آلات از طریق فروش آن‌هایی که هزینه‌بردار بود، فروش املاک و سایر ضایعات که در اختیار شهرداری قرار داشت، ترمیم، بازسازی و نوسازی این ماشین‌آلات را انجام دهیم.

در حوزه حمل‌ونقل نیز اتوبوس‌ها و تاکسی‌های فرسوده را بازسازی می‌کنیم و کاهش بار ترافیکی را با ایجاد خط ویژه در دستور کار داریم، در حوزه مرکزی شهروندان به استفاده از حمل‌ونقل عمومی ترغیب شده‌اند که این مهم ضمن کاهش بار ترافیکی سبب آرامش روحی شهروندان می‌شود و میزان تردد را تسهیل می‌کند.

بعضی ماشین‌آلات آتش‌نشانی فرسوده است و نیاز به توسعه ایستگاهی دارد؛ بنابراین نوسازی این ناوگان در اولویت قرار دارد.

ایمنا: کمبود زمین آرامستان ایلام رفع شد؟

مظفری: در حوزه آرامستان کمبود زمین وجود داشت و منابع طبیعی بیش از هشت هکتار زمین به این امر اختصاص داد، زمین در دست تملک و رفع نیازمندی‌ها در حوزه آرامستان در دست اقدام است.

ایمنا: در حوزه فضای سبز چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: در بحث فضای سبز بیش از ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان در پایان سال به خرید گل و گیاه و تسویه بدهی‌ها اختصاص داده شد، با توجه به اینکه این سازمان مستقل است بخشی از بدهی‌ها را پرداخت کرده و در بحث درآمد و هزینه کمک حال شهرداری است، با توجه به اینکه به تعطیلات تابستان نزدیک می‌شویم ترمیم فضای سبز و چمن‌کاری پارک‌ها انجام شده است.

سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها نیز ترمیم شده است، اما این سرویس‌ها بر اساس نیاز بازگشایی می‌شود زیرا نگهداری از آن‌ها دشوار است و در بعضی موارد شیرآلات آن‌ها سرقت می‌شود که ممکن است نارضایتی شهروندان را در پی داشته باشد.

ایمنا: چه اقداماتی برای تحقق شهر الکترونیک صورت گرفته است؟

مظفری: در حوزه انفورماتیک شهر هوشمند به روز می‌شود و تلاش می‌کنیم ارتباط با نظام مهندسی بیشتر شود، ضمن اینکه در حوزه شهرسازی دستگاه‌ها و اقدامات باید به روز شود تا شهروندان تا حد امکان برای صدور پروانه به شهرداری مراجعه نکنند و به این ترتیب از بار ارباب رجوع کاسته شود.

یکی از دغدغه‌ها در حوزه خصوصی بحث ساماندهی و نوسازی املاک و ممیزی املاک است. این مطالعات در دهه ۸۰ انجام شده است، اما اکنون در حوزه مسکونی، تجاری، آموزشی و درمانی اطلاعات و آمارها دقیق نیست، چراکه ساخت‌وسازهای خلاف در سطح شهر انجام شده و درآمد شهرداری با ممیزی املاک افزایش پیدا کرده است. با انجام ممیزی املاک درآمد پایداری برای شهرداری به وجود می‌آید و آمار و اطلاعات املاک نیز به روز می‌شود.

ایمنا: عرضه میوه و تره‌بار در غرفه‌ها اثر مثبتی بر قیمت‌ها داشته است؟

مظفری: عرضه میوه و تره‌بار در پایان سال قبل و ابتدای امسال کاهش قیمت میوه را در پی داشته است، براساس اعلام تنظیم بازار استان غرفه‌هایی در سطح شهر نصب شد و محل‌هایی را مشخص کردیم که میوه به صورت مستقیم عرضه شود؛ ایجاد دکه‌ها و غرفه‌ها تأثیر روانی خوبی بر بازار داشت.

ایمنا: سخن آخر...

مظفری: از رسانه‌های استان که همواره با شهرداری همراهی داشته‌اند تشکر می‌کنم که سال گذشته همراه مجموعه شهرداری بودند و نواقص، انتقادات و پیشنهادات را متذکر می‌شدند. ما نیز در کمترین زمان تلاش می‌کردیم این نواقص را رفع کنیم و امید است در سال جاری نیز ما را در انجام وظایف همراهی کنند.

کد خبر 749661

دیگر خبرها

  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • پیشوندها و پسوندها در ادبیات باشگاههای فوتبال ایران
  • غیبت مشکوک لژیونر‌های ایران در ترکیه
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • توصیه عجیب بهرام بیضایی به بهاره رهنما
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • ادبیات عجیب یک افغانی درباره ایران و افغانی‌های مهاجر